fbpx
bekeken: 190 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Duitse slooppremie voor oudere trucks

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 november 2020, 11:10

Leestijd: < 1 minuut

De Duitse regering heeft onlangs tijdens overleg met de auto- en truckindustrie voorgesteld om een slooppremie voor oudere trucks op te tuigen. Het gaat om vrachtwagens die voldoen aan de uitlaatgasnormen Euro 3, 4 en 5. Tegelijkertijd wil Duitsland de aanschaf van elektrisch aangedreven trucks alsmede trucks die nog aan Euro 6 voldoen, subsidiëren.

De Duitse regering stelt een bedrag van 500 miljoen euro beschikbaar voor transporteurs die hun oudere truck voor een Euro 6-exemplaar willen inruilen. Nog eens een miljard euro komt ter beschikking van openbare diensten, zoals de brandweer, om oude, vervuilende brandweerwagens in te ruilen voor schone. Voor deze gang van zaken moet Berlijn nog wel toestemming uit Brussel krijgen.

Kritiek en lof

Milieuorganisaties hebben kritiek dat er nu toch weer subsidie komt voor dieseltrucks. “Wie nu een nieuwe diesel koopt, schakelt voorlopig niet om op een elektrische truck”, aldus de organisaties. Zij hebben becijferd dat, wanneer alle Euro 3-, 4- en 5-trucks van de weg af gaan, dit 0,7 miljoen ton CO2 uitstoot scheelt.

Truckfabrikant MAN daarentegen begroette de plannen van Berlijn. Volgens MAN is dit dé manier is om de orderboeken weer vol te krijgen en de werkgelegenheid op gang te brengen.

Vijftigste DAF-truck in negen…Nog eens vijf DAF’s voor Van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties