fbpx
bekeken: 1445 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Duitse rechter: schadevergoeding truckkartel

DOMEIN:

Geplaatst op: 8 april 2019, 13:21

Leestijd: < 1 minuut

Een Duitse klant die vanwege kartelvorming door Europese truckfabrikanten schadevergoeding had geëist van Daimler is in hoger beroep in het gelijk gesteld.

Het Oberlandesgericht Stuttgart oordeelt dat een schadeclaim terecht is. De klant had meerdere vrachtwagens van Daimler gekocht en vermoedde meer te hebben betaald dan nodig was, als gevolg van prijsafspraken. Om de bepaling van het precieze schadebedrag ging het in deze juridische procedure niet, wel om de principiële vraag of er reden is voor een compensatie. De rechter noemt het “waarschijnlijk” dat de koper schade heeft geleden.

Procedures

De uitspraak opent mogelijk de weg voor andere klanten om op persoonlijke titel een zaak aan te spannen. Nederlandse en Duitse brancheorganisaties van transporteurs (TLN, BGL) hebben reeds procedures aangekondigd dan wel in gang gezet. Het kartel vond plaats  van 1997 tot 2011 en bestond uit de fabrikanten MAN, Daimler, Volvo/Renault, DAF, Iveco en Scania.

Scania Meppel investeert in…Volvo FH LNG ecocombi voor De…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Menno Rigterink: 9 april 2019 om 12:29

Deze uitspraak is een goede zaak voor transportondernemingen. Om de schade te berekenen kun je kijken op de website van MKB-Claim. Zij hebben een calculator ontwikkeld waar je het precieze schadebedrag kunt berekenen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties