bekeken: 155 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Duitse inspectie betrapt maut-spijbelaars op LNG

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 juni 2020, 09:29

Leestijd: < 1 minuut

De Duitse Inspectie BAG heeft een controle uitgevoerd van trucks die op CNG of LNG reden. Zulke vrachtwagens zijn in principe vrijgesteld van tol, maar daar zijn voorwaarden aan verbonden.

In de buurt van de grensplaats Frankfurt Oder werden 29 trucks onder de loep genomen. Bekeken werd in hoeverre ze terecht vrijgesteld waren van maut betalen. In enkele gevallen deelde de BAG boetes uit. De nieuwe regeling vereist volgens de BAG namelijk dat een gastank een bepaald minimum volume moet hebben, wil men in aanmerking komen voor vrijstelling van tol op Duitse wegen.

Minimum volume

Volgens de wet is de tolvrijstelling voor gastrucks van toepassing indien het voertuig rijdt op aardgas, samengeperst aardgas (CNG) of vloeibaar aardgas (LNG). LPG komt niet in aanmerking. Er zijn ook trucks op de weg die zowel op diesel als op CNG rijden. Voor al deze varianten geldt dat ze een minimale tankinhoud moeten hebben van 300 liter – of 115 kg, in het geval van LNG. Bij controle moet de BAG kunnen vaststellen dat hybride trucks, die op diesel en CNG rijden, duidelijk is dat ze grotendeels op de gasvormige brandstof rijden.

Van het een komt het anderDuits tolsysteem op basis van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties