bekeken: 129 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Duitse Bondsdag: verleng mautvrijstelling LNG

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 mei 2020, 10:47

Leestijd: < 1 minuut

De verkeerscommissie van het Duitse parlement, de Bondsdag, pleit ervoor om de mautvrijstelling voor LNG-trucks met twee jaar te verlengen, tot 2023. Een belangrijke ontwikkeling, ook voor Nederlandse transportbedrijven die op of door Duitsland willen rijden.

De mautvrijstelling de Duitsland in 2019 doorvoerde voor LNG-trucks heeft ertoe geleid dat ook in ons land meer trucks werden verkocht die rijden op deze sterk afgekoelde brandstof. Bij onze oosterburen werden circa 1500 LNG-trucks aan de man gebracht en zeventien LNG tankstations geopend. Al snel bleek dat een regeling die maar twee jaar geldt niet echt perspectief biedt voor het wegvervoer.

De kans is daarom groot, zeggen betrokkenen in Duitsland, dat de regeling wordt verlengd. Dat geeft investeringszekerheid en zorgt dat de Duitse regering actief de nationale en Europese klimaatdoelen ondersteunt. Het is nog niet bekend wanneer de voornemens definitief worden. In de loop van het jaar zou het aantal LNG-tankstations in Duitsland moeten toenemen tot vijftig.

Renault verlengt garantie op…Inspectie komt met nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties