bekeken: 407 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Drama met bestuurderskaarten groter

DOMEIN: Telematica

Geplaatst op: 17 mei 2019, 12:55

Leestijd: 1 minuut

Het drama rond de invoering van de Smart Tacho wordt steeds groter. Volgens TLN hadden nieuwe bestuurders- en bedrijfskaarten deze week geleverd moeten worden om de invoering van de smart tachograaf vanaf 15 juni vlot te doen verlopen, maar dat is niet gebeurd.

“Kiwa is niet in staat gebleken de bestuurders- en bedrijfskaarten voor de nieuwe smart tachograaf op tijd te leveren. Deze zogenaamde ‘Generatie 2’-kaarten zouden 15 mei jl. beschikbaar moeten worden gesteld door de lidstaten”, schrijft TLN op haar website. De organisatie is samen met andere betrokkenen al maanden in gesprek met Kiwa, I&W en ILT om te werken aan oplossingen voor dit probleem. Eerder bleek al dat er niet op tijd Nederlandse werkplaatskaarten zouden zijn en bestelde de Kiwa een beperkt aantal (tijdelijk geldige) werkplaatskaarten in Kroatië.

Buitenlandse kaart

Een soortgelijke oplossing is nu aan de orde voor de bestuurders- en bedrijfskaarten. Kaarthouders wiens kaart op of na 14 juni verloopt, zullen een buitenlandse kaart ontvangen zolang de Nederlandse kaarten nog niet beschikbaar zijn. Uit welk land die afkomstig zijn, wordt snel bekendgemaakt. Deze kaarten zullen een normale geldigheidsduur hebben van vijf jaar. Chauffeurs worden ook voorzien van een officiële brief die chauffeurs onderweg kunnen meenemen met uitleg waarom er een ander land op de kaart is vermeld.

Meer lidstaten hebben te maken met deze problematiek. De ILT zal ervoor zorgen dat dit ook in de internationale overleggen met andere handhavers wordt besproken. De Nederlandse kaarten zullen naar verwachting in de eerste helft van juni beschikbaar komen.

Al ontvangen?

Daarnaast zijn er bestuurders die al een bestuurderskaart hebben ontvangen met een ingangsdatum die ligt op of na 15 juni. Deze door Kiwa geleverde kaarten zijn van de eerste generatie. Omdat een kaart met een ingangsdatum vanaf 15 juni een tweede generatie bestuurderskaart moet zijn, zal Kiwa de betreffende bestuurders aanschrijven met het bericht deze kaart te vervangen.

Een tweede generatie bestuurderskaart is eenvoudig te herkennen aan de vermelding ‘G2’. Een aantal chauffeurs heeft van Kiwa al bericht gekregen over de buitenlandse kaart.

Tags: , , , ,

Autonome truck laat op zich…T-Pod voorzichtig de weg op
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties