fbpx
bekeken: 195 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Dodehoek-camera en detectie-unit in één

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 oktober 2020, 10:06

Leestijd: 2 minuten

Met SmartVue DobliCam presenteert GrootJebbink een actief dodehoekveiligheidssysteem dat met beeld en geluid chauffeurs waarschuwt voor gevaar. Wanneer zich bij het richting aangeven een persoon of voertuig in de dode hoek bevindt, detecteert het systeem dat en wordt de chauffeur gewaarschuwd.

Ondanks de verplichte dodehoekspiegels komen volgens GrootJebbink nog geregeld ongelukken voor met objecten die zich in de dode hoek bevinden. Een chauffeur kan ook niet constant in alle spiegels kijken. Het overige verkeer heeft immers ook zijn aandacht nodig en in een oogwenk kan die rappe pizzakoerier of dat spelende kind in de gevarenzone opduiken. Doordat de SmartVue DobliCam niet alleen een groothoekbeeld van de gevarenzone laat zien, maar ook een akoestisch signaal geeft, wordt de chauffeur direct gewaarschuwd. Dit is mogelijk doordat zich in de slagvaste aluminium behuizing van de SmartVue DobliCam naast een groothoekcamera ook een bewegingssensor bevindt.

Akoestisch signaal

De chauffeur remt na het horen van het alarm eerder, zegt GrootJebbink. Op de monitor ziet hij direct het gevaar. Daarmee wordt volgens het bedrijf veel leed en schade voorkomen. Overigens werkt de SmartVue DobliCam ook goed bij het manoeuvreren op krappe en drukke locaties. Met name in stadsdistributie zijn schades aan de rechtervoorzijde berucht. Juist daar geeft de monitor het gewenste zicht. Wanneer hiermee één schade in de dode hoek voorkomen wordt, verdient de SmartVue DobliCam zichzelf al terug, aldus het bedrijf.

Eenvoudige installatie

Zichtverbeterende systemen met een actieve detectie zijn met de komst van de SmartVue DobliCam nu leverbaar als retrofit, dus voor bestaande voertuigen. De installatie is volgens het bedrijf eenvoudig en kan zelf gedaan worden, of bij de eigen dealer plaatsvinden. Het systeem is uit te breiden met een losse camera aan de achterzijde (level 2), alsmede detectie voor de linkerkant (samen level 3) van het voertuig. Met name voor voertuigen die veel in de binnenstad rijden, is dit ideaal. Ook voor wie regelmatig naar Engeland reist is het een extra veiligheid, aldus GrootJebbink. Het SmartVue DobliCam-systeem level 3 is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk, doordat het voldoet aan de FORS en Direct Vision Standard (DVS) die voor Londen geldt.

Bomen compenseren CO2-uitstoot…Cargoboss en Van Daalen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties