bekeken: 167 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Diesel Technic verhoogt beschikbaarheid

DOMEIN:

Geplaatst op: 22 juni 2020, 09:05

Leestijd: 2 minuten

In onderdelenland draait het steeds weer om het kunnen leveren van het juiste product op de juist tijd. Bij Diesel Technic hebben ze op het vlak van snelheid én beschikbaarheid een flinke slag weten te maken.

We zitten aan tafel in Nieuwkuijk, met in achtneming van de coronaprotocollen uiteraard, maar het echte nieuws ligt 330 km noordoostelijk. In het Duitse Kirchdorf, net voorbij Osnabrück is het hoofdkwartier van Diesel Technic het toneel geweest van de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf. Over de effecten van die 30 miljoen euro gaat het gesprek met Onno Hannessen, die verantwoordelijk is voor de Benelux-activiteiten. Hij verwacht ook lokaal de vruchten van die investering te kunnen plukken.


Het nieuwe shuttlesysteem in Kirchdorf maakt ruim 600 picks per uur mogelijk. “Hierdoor kunnen we niet alleen de snelheid van levering richting onze klanten verhogen, maar ook de beschikbaarheid van onze onderdelen wordt hiermee nog meer verhoogd”, zo schat Onno Hannessen in.


De investeringen vloeiden onder andere naar het nieuwe testcentrum, het hart van het Diesel Technic Quality System (DTQS), waar Aftersales Truck eerder al over schreef. Naast uitgebreide test- en moderne meetmogelijkheden onder laboratoriumomstandigheden, omvat dit testcentrum ook een eigen elektronica-testlaboratorium en de mogelijkheden tot snelle prototypeontwikkeling via 3D-printen. Om de kwaliteit van de productgegevens te verbeteren is er ook geïnvesteerd in het interne fotosysteem. Hiermee kan het bedrijf 360-graden-productfoto’s maken die vervolgens in de productzoeker in het Partner Portal gebruikt worden.

Een verdere stap was de uitbreiding van het logistieke centrum op de hoofdlocatie Kirchdorf in Duitsland. De toegenomen logistieke capaciteit zorgt voor een optimale artikelbeschikbaarheid en een snellere levering. Een echt hoogtepunt is het nieuwe, volautomatische kleine onderdelenmagazijn met shuttletechnologie. Deze technologie verbetert de orderverzamelprestaties aanzienlijk. Om een idee te geven: binnen groot Europa ligt de beschikbaarheid rond de 80 procent, de Benelux steekt daar al een stuk gunstiger bij af. “We zitten tussen 85 en 90 procent. Dat moet naar 95 procent”, vindt Hannessen. Hij leunt daarvoor niet alleen op Duitsland, want vorig jaar werd met het extra vloeroppervlak in Nieuwkuijk (2500 m² erbij) al een serieuze stap gezet. “De nieuwe shuttletechnologie maakt dat we bestellingen al de volgende morgen, vanuit Duitsland, geleverd kunnen krijgen. Bij ons in Nieuwkuijk, of bij de distributiepartner rechtstreeks als dat gewenst is.”

Klantenvoordeel

Met de grote investering heeft de Diesel Technic Group doelgericht belangrijke voordelen voor de klant uitgebreid. Zo kunnen de distributiepartners zoals lokale grossiers zich verheugen op een betere beschikbaarheid van ongeveer 41.000 artikelen.

DT geeft leaflets uit met daarin een soort verkorte producttraining. Zo is er recent een verschenen rond de wielnaven, een product dat bij het vervangen van banden in aanmerking komt voor een extra controle. In het partnerportaal van DT zijn niet alleen de betreffende componenten, instructies en gereedschappen terug te vinden, maar bovendien ook de tips & tricks van de productspecialisten. DT is druk doende een online bibliotheek vol technische video’s op te bouwen in het Partner Portal zodat technici over alle benodigde informatie kunnen beschikken.

Renault Trucks ontslaat 463…Nieuw AEBS-3 voor DAF LF, CF…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties