bekeken: 478 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Daimler: ‘Tests met platooning vallen tegen’

DOMEIN: Telematica

Geplaatst op: 8 januari 2019, 10:02

Leestijd: 1 minuut

Autofabrikant Daimler tempert de verwachtingen van platooning. De verwachte besparingen worden niet gerealiseerd, liet de autofabrikant weten tijdens de introductie van de nieuwe Freightliner Cascadia op de technologiebeurs CES in Las Vegas.

Daimler voert in de VS al enkele jaren praktijktesten uit met platooning. “Juist in de VS hebben we veel praktijktests uitgevoerd, omdat de omstandigheden daar optimaal zijn. Maar de resultaten zijn minder dan verwacht en al helemaal wanneer een platoon even moet worden opgebroken en trucks weer moeten optrekken om een platoon te vormen”, aldus Daimler. Officieel zegt de truckbouwer platooning te heroverwegen en lopende tests en afspraken af te werken.

Half miljard

Ondertussen investeert Daimler wel verder in autonome techniek, voor een bedrag van een half miljard euro, zo bleek. Het geld wordt gestoken in een nieuw R&D center dat Level 4 autonome techniek realiseert. Hierbij is er nog wel een chauffeur in de truck, maar het voertuig rijdt hoofdzakelijk zelf.

Freightliner

De Freightliner, die nu tijdens de CES werd gedemonstreerd, gaat met Level 2 autonoom rijden de weg op. Hierbij houdt de chauffeur doorlopend controle net als nu, maar kan de truck op rechte stukken en op sommige snelwegen zelf rijden. Hieronder moet worden verstaan dat de truck zelf optrekt, remt en stuurt. Deze techniek is mogelijk door het betrouwbaar samenvoegen van data uit camerasystemen en uit radar.

Tags: , , ,

Forse reorganisatie bij…Continental presenteert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties