bekeken: 208 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Daimler in VS de weg op met level 4 autonome truck

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 september 2019, 12:25

Leestijd: 1 minuut

Daimler gaat in de VS in de staat Virginia praktijktests uitvoeren met level 4 zelfrijdende trucks. Deze trucks kunnen in principe zonder chauffeur rijden. Toch zullen voorlopig altijd een ingenieur van Daimler en een chauffeur aan boord zijn.

De test start nadat de betreffende trucks lange tijd hebben proefgereden op een afgesloten circuit. Uit de persinfo valt op te maken dat testrijden op de openbare weg een volgende, voor de hand liggende stap is. Dat Daimler toch nog twee man in de cabine zet, zegt alles over de behoedzaamheid van het merk met dit project. De trucks waarmee gereden wordt zijn van het type Freightliner Cascadia.

Torc

Daimler werkt in dit project samen met Torc Robotics, dat zich volledig toelegt op volautomatisch rijden. Blijkens de persinfo maakt Torc Robotics nu deel uit van het Daimler-concern.

Daimler heeft inmiddels in Stuttgart bij Mercedes en bij Freightliner in het Amerikaanse Portland afdelingen opgericht die zich alleen maar bezighouden met volautomatisch rijdende trucks. Dat de test toch in Virginia plaats vindt, komt doordat Torc Robotics daar gevestigd is. Volgens Daimler is een voordeel dat Torc Robotics al veel ervaring heeft met autonoom rijden, ook bij alle denkbare slecht weer condities en juist op lange, binnenstedelijke routes.

Tu Simple

Daimler is niet het eerste bedrijf dat met level 4 trucks de weg op gaat in de VS. In Arizona en in Texas rijdt de Chinees-Amerikaanse start-up Tu Simple ook el enige tijd met trucks uitgerust met deze technologie. Ook Tu Simple houdt voorlopig nog een chauffeur aan boord. Men verwacht volgend jaar met tests te kunnen beginnen met trucks die zonder chauffeur hun route gaan rijden.

Tags: , ,

Tomtom Telematics gaat…Girteka wil profiteren van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties