bekeken: 208 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

DAF’s voor Don Trucking en Pakistaanse partner

DOMEIN:

Geplaatst op: 13 februari 2020, 12:26

Leestijd: 2 minuten

Mooie orderaflevering bij ESA Trucks in Marum: 22 DAF XF-trekkers. Ze waren besteld voor de joint-venture van Don Trucking en het Pakistaanse DAK Transport. Van de order is de helft uitgevoerd in de kleuren van de joint-venture. Daarmee wordt deze samenwerking ook in Europa zichtbaar op de weg.

Met 150 trucks in Europa is Don Trucking een grote speler in het internationale transport. De vervoerder maakt al sinds de oprichting gebruik van DAF en voelt zich thuis bij het internationaal georiënteerde ESA Trucks. Eigenaar Don de Jong: “ESA heeft niet alleen vestigingen in Nederland maar ook in Denemarken en Polen. Zelf ben ik eigenaar van het Poolse Don Trucking en vanuit Polen is ook het contact met ESA ontstaan.”

Vloot

De Jong kwam tijdens een privéreis in contact met AK Transport, wat leidde tot een joint-venture. “Ik was onder de indruk van het land, de mensen en de ambities.” AK Transport heeft een vloot van zo’n vijfhonderd, vooral kleinere trucks. Maar het bedrijf heeft ook trekker-opleggercombinaties. Die zijn echter niet te vergelijken met de trucks in West-Europa. Daar moet nu verandering in komen door het openstellen van de CPEC route, een transportcorridor tussen het Westen van China en de havens in Pakistan. Wegvervoer over deze drieduizend kilometer lange zijderoute zorgt dat goederen van daaruit tien dagen sneller in de haven van Rotterdam zijn dan via de Chinese havens. “Daar ligt een enorme kans, ook voor Rotterdam.”

Partner

AK Transport heeft niet alleen een transportbedrijf, maar ook warehouses en zes eigen service- en tankstations langs het traject. De eigenaar van AK Transport zocht dan ook naar een partner met Europese know how, maar ook met toegang tot de Europese markt voor het natransport vanuit Rotterdam. Met de oprichting van DAK heeft dat nu vorm gekregen.

Dat de openstelling van de CPEC route van groot belang is voor Pakistan en de havens van dat land, blijkt ook uit het feit dat een delegatie van de Pakistaanse ambassade aanwezig was bij ESA. Om daar met eigen ogen te aanschouwen hoe de 22 nieuwe DAF XF480 FT Super Space Cab trekkers hun nieuwe eigenaren kregen.

DAF viert 250.000e Super Space…Valentijnsdag: extra controle…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties