bekeken: 456 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

DAF’s Paccar-zusjes met alternatieve aandrijving

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 11 januari 2019, 12:06

Leestijd: 1 minuut

Op de Consumer Electronics beurs in Las Vegas pakte DAF’s moederbedrijf Paccar uit met alternatief aangedreven variaties van zijn merken Kenworth en Peterbilt.

Het gaat om twee volledig elektrische Peterbilts, de 579EV en 220EV. Het derde voertuig is de waterstof aangedreven Kenworth T680; een truck met brandstofceltechnologie die samen met Toyota Motor Corporation wordt ontwikkeld.

Hybride

DAF presenteerde afgelopen najaar al twee volledige elektrische trucks, de DAF LF Electric en DAF CF Electric, en een hybride variant van het laatstgenoemde model: de DAF CF Hybrid. Europese en Noord-Amerikaanse klanten testen deze elektrische aandrijflijnen nu in de praktijk. De Kenworth T680 met brandstofceltechnologie wordt dagelijks ingezet en beproefd door een Amerikaanse klant. Met de DAF trucks zullen in de loop van dit jaar in ons land praktijkproeven beginnen.

Actieradius

De Peterbilt 220EV is een afgeleide van de in Europa bekende DAF LF. De aandrijflijn is echter vervangen door twee accupakketten, waardoor 148 kWh ter beschikking komt. De actieradius bedraagt 160 kilometer bij een GVW van, naar wij schatten, zo’n achttien ton. Met de elektrisch aangedreven Kenworth wordt proefgereden in het havengebied van Los Angeles.

Tags: , , , , ,

Transportcommissie stemt…Westdijk Transport neemt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties