bekeken: 149 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Geen DAF-motoren meer uit Eindhoven voor VS

DOMEIN: Truckverkoop

Geplaatst op: 28 november 2019, 11:53

Leestijd: 1 minuut

DAF Trucks stopt in Eindhoven met het bouwen van MX-motoren voor de Amerikaanse markt. De fabriek van Paccar in Mississippi kan de productie voor de thuismarkt vanwege afgenomen vraag zelf af.

Doordat een deel van de productie wegvalt, vervallen in Eindhoven zestig banen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Krimpende markt

In het laatste kwartaalbericht voorspelde Paccar, het moederbedrijf van DAF, al dat het een flink kleinere truckmarkt verwacht in 2020, zowel in de VS als in Europa. Cijfers van Acea van gisteren over de Europese markt bevestigen dat beeld. Nederland doet het daarbij nog slechter dan andere landen. De truck- en trailermarkt deed het met name de afgelopen oktobermaand slecht.

De maatregel is in lijn met wat de concurrenten van DAF en Paccar doen. Mercedes kondigde onlangs een programma aan waarbij er intern een half miljard euro bezuinigd wordt. Concurrenten van Paccar in de VS nemen eveneens kostenbesparende maatregelen en krimpen het personeelsbestand in.

Tags: , , , ,

Cherau koelt trailer met…CB stapt over op HVO
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties