fbpx
bekeken: 354 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

DAF komt met dodehoekbeveiliging

DOMEIN:

Geplaatst op: 16 december 2019, 15:48

Leestijd: < 1 minuut

Onder de noemer City Turn Assist komt DAF Trucks met een nieuw systeem om de dode hoek te beveiligen. Deze monitor is vanaf nu als af-fabriek optie leverbaar op de 4×2 FT en 6×2 FTP trekkers. De DAF City Turn Assist wordt ook aangeboden als aftermarket-oplossing.

De City Turn Assist van DAF is ontworpen om chauffeurs te alarmeren met visuele en hoorbare waarschuwingen. Ze treden inwerking zodra zich andere weggebruikers – van voetgangers en fietsers tot auto’s en motorfietsen – bevinden in de dode hoek van de truck. Het bewakingssysteem waarschuwt volgens DAF niet alleen bij lagere snelheden in het stadsverkeer, maar detecteert op hogere snelheden ook weggebruikers op de naastgelegen rijstrook, bijvoorbeeld bij het wisselen van een rijbaan of tijdens het invoegen.

Radar

Voor optimale detectie van andere verkeersdeelnemers maakt de DAF City Turn Assist gebruik van radartechnologie. Die werkt óók bij slecht zicht, zegt de fabrikant. De enkele korte-afstand radarunit wordt gemonteerd op of bij het achterspatbord aan bijrijderszijde. Het ontwerp is zo robuust dat het onder de zwaarste omstandigheden blijft werken, aldus de fabrikant.

Waarschuwingen worden weergegeven via een strategisch geplaatst LED-display op de A-stijl aan de bijrijderskant, dicht bij de buitenspiegel. Wanneer de richtingaanwijzer naar rechts is ingeschakeld, wordt ook een geluidssignaal gegeven. Bij de af-fabriek geleverde DAF City Turn Assist is het complete systeem geïnstalleerd (van radarunit, display en kabelboom).

Rechtsgestuurd

De DAF City Turn Assist wordt als optie aangeboden op linksgestuurde Euro 6 4×2 FT en 6×2 FTP trekkers met MX-11 en MX-13 motoren, alsmede op de CF Electric. Voor de rechtsgestuurde CF- en XF-modellen biedt DAF reeds optionele camera- en sensorsystemen ter bescherming van kwetsbare weggebruikers. Daarmee wordt voldaan aan de wettelijke vereisten die in het Verenigd Koninkrijk en Ierland gelden.

TAPA registreert flink meer…Recordcijfers Krone, meer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties