bekeken: 518 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

DAF en VDL lanceren elektrische truck

DOMEIN: Truckverkoop

Geplaatst op: 16 mei 2018, 12:54

Leestijd: 1 minuut

DAF en VDL hebben woensdag in Eindhoven de gezamenlijk ontwikkelde elektrische truck gepresenteerd. Deze 18 tons trekker kent een vermogen van maximaal 210 kW en een reikwijdte van 100 km. De eerste tien exemplaren zullen later dit jaar bij Nederlandse klanten gaan rijden.

VDL heeft al langer ambities getoond met elektrische aandrijving. De volledig zelf ontwikkelde trekker, zoals die werd aangekondigd in 2016, kende echter de nodige tegenslagen. Als alternatief voor een volledig zelf ontwikkelde truck is er de nu onthulde samenwerking met DAF.

Ervaringen

De Eindhovense truckfabrikant levert chassis en cabine, VDL de elektromotor, het batterijpakket en het energiemanagement. Die techniek leunt sterk op de ervaringen met de elektrische Citea-bussen van VDL zoals die onder meer voor openbaar vervoer in Noord-Brabant (Bravo) gebruikt worden.

Fiscale stimuli

De presentatie werd opgeluisterd door minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. De bewindsvrouw hintte op een lager toltarief voor deze elektrische trucks, daarbij duidelijk kijkend naar vergelijkbare fiscale stimuli over de grens. Zo is in Duitsland een mautvrijstelling geregeld.

De eerste tien exemplaren van de elektrische VDL DAF zullen later dit jaar uitgeleverd worden aan Nederlandse klanten, maar zowel DAF als VDL benoemt die (nog) niet bij naam. De DAF dealerorganisatie verzorgt het aftersalestraject.

Tags: , , , , ,

Fuso eCanters voor Nederlandse…Van den Bosch kiest voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties