fbpx
bekeken: 265 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

DAF CF Electric ook als 6×2 bakwagen-chassis

DOMEIN:

Geplaatst op: 20 november 2019, 15:49

Leestijd: < 1 minuut

DAF Trucks biedt de CF Electric nu ook aan als 6×2 bakwagen-chassis. Binnen een veldtest worden de eerste exemplaren nog dit jaar als vuilniswagen in gebruik genomen door de Nederlandse publieke afvalinzamelaars HVC en ROVA. De gemeente Rotterdam en Cure volgen begin 2020 met een volledig elektrische vuilniswagen met laadkraan. Al deze voertuigen hebben een VDL E-Power aandrijflijn. De volledig elektrische opbouw komt van VDL Translift.

Sinds eind 2018 rijden de eerste DAFs CF Electric als 4×2 trekker bij onder meer de Nederlandse vervoerders Peter Appel, Simon Loos en Tinie Manders, alsook bij supermarktketen Jumbo. Omdat de truck tijdens de inzet geen emissies heeft en bovendien geluidarm is, leent de CF Electric zich niet alleen bij uitstek voor stedelijke distributie maar ook bij uitstek voor het inzamelen van onder meer restafval. Speciaal daarvoor ontwikkelde DAF een drie-assige bakwagen met een gestuurde naloopas voor een hoge wendbaarheid en een extra hoog laadvermogen. Het GVW van de CF Electric 6×2 bedraagt 28 ton.

Batterij

De elektrische VDL E-power aandrijflijn van de truck beschikt – net als bij de CF Electric-trekker – over een vermogen van 210 kW en levert een koppel van 2000 Nm. De aandrijflijn wordt gevoed door een batterij-pakket van (bruto) 170 kWh; voldoende voor het rijden van reguliere afvalinzamelingsroutes. Na enkele uren inzet lossen vuilniswagens bij het afvalinzamelingsstation, waar de elektrische trucks in 30 minuten weer tot 80 procent van de accucapaciteit kunnen opladen.

Zijlader

HVC is actief in Noord-Holland, het Rijnmond-gebied en Flevoland en ROVA in het midden en oosten van Nederland. Beide nemen een zogeheten ‘zijlader’ in gebruik, waarmee containers via de zijkant van de truck kunnen worden geleegd. Met de DAF CF Electric inzamelingsvoertuigen met laadkraan gaan de gemeente Rotterdam en Cure uit de regio Eindhoven, afval uit ondergrondse containers ophalen.

Vijftig waterstofbussen voor…Nieuwe mogelijkheden in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties