bekeken: 432 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Controle Benelux: 20 procent in overtreding

DOMEIN:

Geplaatst op: 20 april 2018, 09:56

Leestijd: < 1 minuut

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Belgische Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer hebben woensdag 18 april op diverse locaties controles gehouden op het vrachtvervoer. Er zijn in totaal 72 vrachtwagens gecontroleerd. Daarvan waren er zestien in overtreding: twaalf in Nederland en vier in België. Dat meldt ILT.

transportcontrole-benelux-april-2018De inspecties richtten zich vooral op fraude met de tachograaf en op naleving van de regels voor rij- en rusttijden. De diensten werken samen om kennis en ervaring te delen en om de controlepraktijk op elkaar af te stemmen.

Resultaten Nederland

Van de twaalf chauffeurs die in overtreding waren, betrof het in tien gevallen manipulatie van de tachograaf. Van die tien gebruikten er bovendien drie ook andermans bestuurderskaarten om langer te kunnen doorrijden. Drie chauffeurs hebben ook de regels voor rij- en rusttijden overschreden. Eén chauffeur reed te lang zonder manipulatie van de tachograaf. Een andere chauffeur kreeg een boete omdat zijn vrachtwagen te hoog was.

Veertig Profi-Liners voor De…Proef van start met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties