bekeken: 104 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

CB Logistics kiest voor bio-LNG

DOMEIN:

Geplaatst op: 30 juni 2020, 13:00

Leestijd: < 1 minuut

Logistiek dienstverlener CB gebruikt voor lange afstanden LNG-vrachtwagens (trekker-trailercombinaties). Sinds dit voorjaar tankt CB voor deze auto’s bio-LNG en bespaart daarmee volgens het bedrijf tot 99,8% aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel.

Arjan de Jong, manager vervoer CB: “Onze LNG-vrachtwagens zijn al duurzamer dan trucks die rijden op diesel. Met bio-LNG zetten we de volgende stap.”

Bio-LNG is een lokaal geproduceerde brandstof die gewonnen wordt uit biogas van afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, slib, mest of landbouwafval. Dit biogas wordt opgewaardeerd en vloeibaar gemaakt tot bio-LNG, bestaande uit bijna 100 procent methaan. Door brandstof te produceren uit afval draagt bio-LNG bij aan een circulaire economie, aldus CB.

Europese studie

De komende 18 maanden neemt CB deel aan een Europese studie waarbij praktijkgegevens van de inzet van deze trucks verzameld en geanalyseerd worden. “We krijgen hiervoor subsidie, zodat bio-LNG net zo duur is als LNG.”

Tijdens de studie rijdt CB met verschillende blends (verhoudingen bio-LNG/fossiele LNG). Afhankelijk van de blend is tot 99,8 procent CO2-reductie te realiseren. CB neemt deel aan deze studie met de LNG-vloot die in Nederland rijdt (exclusief de twee LNG-auto’s in België).

Duurzaamheidsambities

CB is ambitieus als het gaat om duurzaam vervoer en zegt daarin ook al flink stappen te hebben gezet. Het doel voor 2020: 40 procent minder CO2- en 80 procent minder fijnstofuitstoot. De Jong: “Naast bio-LNG verduurzamen we onder meer door slimme bundeling van goederenstromen samen met partners, zodat we samen minder kilometers maken. Daarnaast zetten we in op elektrisch vervoer, milieuvriendelijkere brandstoffen als CNG, Euro-6 motoren en coachen van chauffeurs in duurzaam rijden.”

Eerder dit jaar interviewde Aftersales Truck Arjan de Jong.

Californië: in 2045 elke…Hella preferred partner…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties