Zestig nieuwe Krone-trailers voor Zandbergen

Zandbergen Transport heeft onlangs een groot aantal nieuwe opleggers van Krone in gebruik genomen. Het gaat om zestig schuifzeiltrailers die hoofdzakelijk ingezet gaan worden bij dochterbedrijf Ambrosius in Hoogeveen.

Zandbergen nam Ambrosius in 2014 over en daarmee wist Zandbergen zijn landelijk dekkende  netwerk te completeren. “Dankzij deze overname is er nu sprake van een driehoek tussen het noorden, zuiden en oosten van Nederland. Op die manier kunnen wij een landelijke dekking binnen het transport verzorgen en met onze diensten inspelen op een verdere groei van Zandbergen Transport”, zegt directeur Erik Zandbergen.

Meer Krone

Krone speelt al zeker twee decennia een duidelijke rol in het wagenpark van Zandbergen, die in de loop der jaren dominant is geworden. “We hebben zo’n 700 trailers en bijna de helft daarvan is in de afgelopen zes jaar, dus ongeveer tegelijk met de overname van Ambrosius, geleverd door Krone. Het gaat dan om schuifzeiltrailers, gestuurde boxtrailers, containerchassis, en coiltrailers.”

Erik Zandbergen zegt te streven naar meer standaardisatie in het trailerpark. “De prijs-kwaliteitsverhouding van Krone spreekt ons aan en daarbij biedt Krone de variëteit in het trailer-aanbod die aansluit bij ons werk. Het personeel van Krone speelt adequaat in op onze vragen en ze denken goed met ons mee. Dat heeft al enkele keren tot een betere oplossing geleid dan wat we zelf voor ogen hadden. Ook op het gebied van vastzetmiddelen denkt deze leverancier goed mee, daar kunnen we wat mee.”

Naast de circa 700 opleggers beschikt Zandbergen over 375 trekkende eenheden. In totaal worden er dagelijks zeker duizend ritten per dag voltooid.  

Lang leven

Trailers van Krone gaan lang mee, zegt Zandbergen. “We doen zeker tien jaar met een trailer. We rusten ze allemaal uit met centrale smering en alle trailers hebben trommelremmen. Het onderhoud doen we in onze eigen werkplaatsen in Limmen en bij Ambrosius in Hoogeveen. Onze trailers zijn geen standaard modellen, maar zijn met meedenken door Krone uitgerust met tal van doordachte details. Daardoor reduceren we de schadelast en maken we het de chauffeur makkelijker om zijn lading goed vast te zetten”, aldus Zandbergen. “Ons personeel werkt eveneens graag met trailers van Krone, hun stem is in het besluitproces zeker gehoord.”

Zestig ineens

Normaal gesproken schaft Zandbergen de trailers in kleinere series aan. “Maar nu kregen we er een grote nieuwe klant bij, en moesten we eigenlijk snel opschalen. Dat was aan het begin van het jaar en daar kon Krone snel op inspelen.  Wat maar weer eens laat zien hoe waardevol de samenwerking met Krone voor ons is”, aldus Erik Zandbergen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *