Volvo vijf-assers met kraan voor Jongeneel

Jongeneel Transport heeft twee nieuwe Volvo’s FH 500 10×4 met autolaadkraan in gebruik genomen voor het transport van rijplaten en draglineschotten voor haar klant Jovetra. Jongeneel Transport koos voor de Volvo FH vanwege de ruime cabine en de combinatie van wendbaarheid met een hoog laadvermogen. De trucks zijn geleverd door de Volvo-dealer uit Rijnsburg.

Jovetra uit Valkenburg (Zuid-Holland) verhuurt rijplaten, draglineschotten en bouwhekken aan bedrijven en particulieren. De nieuwe Volvo’s FH worden ingezet voor het transport, uitleggen en oprapen van rijplaten en draglineschotten in Nederland en België. “We hebben al een Volvo FMX in de vloot, maar vanwege de ruimte en het comfort hebben we nu gekozen voor Volvo’s FH met slaapcabine”, zegt Ard Jongeneel. “We hebben geregeld klussen verder van huis waarbij onze mensen meerdere dagen op locatie zijn. In de Volvo FH met slaapcabine hebben ze een prettige en comfortabele plek om te rusten.”

27 ton laadvermogen

Naast het comfort was laadvermogen een belangrijke prioriteit, vervolgt Ard Jongeneel. “Iedere ton is er één. Daarom hebben we gekozen voor een 5-asser met 10-tons voorassen. Daarnaast is de achterste as widespread gezet. Dat resulteert al met al in een GVW van 49 ton en een netto laadvermogen van ruim 27 ton.” Optimale wendbaarheid is gegarandeerd door de gestuurde voor- en naloopas. “Daardoor hebben de trucks een zeer korte draaicirkel. Ideaal, aangezien we vaak ons werk doen op plekken waar weinig ruimte is, zoals bij woningen, tussen flatgebouwen en in industriehallen.”

Afstandsbediening

Verder zijn de Volvo’s FH voorzien van Drimote, een systeem waarmee de truck op afstand kan worden bestuurd. “Daarmee kan de chauffeur de truck besturen terwijl hij op de kraan zit. Daar zijn onze mensen echt heel blij mee.”

Veiligheid

De nieuwe Volvo’s FH zijn deels vervanging en deels uitbreiding in het wagenpark dat Jongeneel Transport inzet voor Jovetra. Daar worden nu vier Volvo’s ingezet. “Het zijn robuuste, betrouwbare trucks met een uitstekend rijcomfort, mede dankzij Volvo Dynamic Steering. Ook de uitgebreide veiligheidssystemen zijn een belangrijke reden om voor Volvo Trucks te kiezen. Wij kiezen altijd voor alle denkbare systemen, van Adaptive Cruise Control tot Lane Keeping Assist. Bij het nieuwe model is de dodehoekcamera een mooie toevoeging: het levert de chauffeur weer net een stukje extra zicht op.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.