Volvo start met verkoop van zwaardere elektrische trucks

Volvo Trucks laat weten dat klanten nu ook de zwaardere modellen, dus de FMX, FH en FM Electric kunnen bestellen. Over levertijden is nog niets bekend.

“Tot nu toe hebben we klanten en partners vooral aangeboden om intentieverklaringen te ondertekenen, maar vanaf nu kunnen er echt orders worden vastgelegd. Dit is een grote stap voorwaarts voor elektrificatie”, zegt Volvo, eraan toevoegend dat In 2021 er meer dan 1.100 orders en intentieverklaringen voor elektrische Volvo-trucks in meer dan 20 landen werden geplaatst.

De grootste Europese markten voor elektrische Volvo-trucks zijn momenteel Noorwegen, Zweden en Duitsland. Volvo Trucks is naar eigen zeggen marktleider in Europa voor zware elektrische vrachtwagens met een marktaandeel van 42% in 2021 en heeft ook een vooraanstaande positie in Noord-Amerika.

Subsidie

“Ook Nederland doet het als land goed qua aantallen elektrische vrachtwagens. De subsidieregelingen voor zero emissie trucks die op 9 mei a.s. officieel van start gaan, zullen daar nog een extra impuls aan geven”, verwacht Jan Schouten, commercieel directeur Volvo Trucks Nederland.

Vijftig procent in 2030

Met in totaal zes elektrische vrachtwagenmodellen in productie vanaf dit jaar, heeft Volvo naar eigen zeggen het meest complete elektrische assortiment in de wereldwijde vrachtwagenindustrie, met een elektrische oplossing voor vrijwel alle segmenten: van stadsdistributie en afvalverwerking tot binnenstedelijk bouwtransport en regionaal transport. Het doel van Volvo is dat tegen 2030 de helft van de totale vrachtwagenverkoop elektrisch zal zijn.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3411 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.