Vlastuin Truckopbouw viert jubileum met primeur

Al twintig jaar bouwt Vlastuin uit Renswoude trucks om. Speciaal voor liefhebbers die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum onthulde het bedrijf een Volvo met torpedofront, vooralsnog een unicum.

Tot nu toe bouwt Vlastuin voornamelijk Scania’s om. Daarbij wordt de cabine van het chassis gelicht en naar achteren geplaatst. In veel gevallen wordt de wielbasis verlengd, maar verder blijft het chassis ongewijzigd. Om de vrijgekomen motor wordt een ‘neus gebouwd in stijl met het origineel van de fabrikant. Dit is een ingrijpende operatie waar heel wat uurtjes in gaan zitten. Overigens doet Vlastuin ook ander, minder ingrijpende ombouwen van bestaande trucks.

42 Scania’s

Tot nu toe heeft Vlastuin van de huidige Scania-generatie 42 trucks omgebouwd. Voorheen leverde Scania af fabriek een torpedo-variant, maar net als nu bij de Volvo, ontwikkelde Vlastuin een eigen versie. Dit levert klanten op uit heel Europa. Deze eerste Volvo gaat in Schotland rijden en inmiddels bleek dat de volgende twee ook al besteld zijn.

Jaar ontwikkeltijd

Vlastuin had een jaar nodig om deze Volvo VT5, zoals de truck genoemd wordt, te ontwikkelen. Het plaatwerk rond de ‘neus’, de zijkanten met extra luchtinlaten en de zijfenders, dus het plaatwerk tussen voor- en achterwielen, moest speciaal ontwikkeld worden. Betrokkenen verwachten geen problemen met de homologatie.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.