Vijfde vestiging Dubbeldam in uitdagende tijd

De uitbreiding met een vijfde vestiging was nodig, omdat veel elek- trische voertuigen maar een be- perkte actieradius hebben en de regio rond Amstelveen rijk is aan elektrisch vervoer. Veel bussen rijden er op elektriciteit en ook stadsdistributie in Amstelveen en Amsterdam is steeds vaker elektrisch. Zoveel mogelijk CO2 neutraal voor ‘the last mile’, richting eindbestemming in de binnenstad. Een interessante markt voor Dubbeldam als dienstverlener in carrosserie en schadeherstel. 

Dubbeldam heeft al een aantal belangrijke klanten rond Amsterdam, vanuit Amstel-veen kunnen deze sneller bediend worden. Zo bedient Dubbeldam een aantal openbaar vervoerbedrijven, logistieke bedrijven en dealers van (elektrische) bedrijfswagens, trucks en bussen in en om Amsterdam. En er ligt in de regio volop potentie, denk aan alle vervoer rondom Schiphol en de bollenstreek. 

Schadeherstel elektrisch vervoer

De landelijke vestigingen van de Dubbeldam groep zijn allemaal volledig ingericht op schadeherstel van elektrisch vervoer. De werkplaatsen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en de medewerkers zijn allemaal opgeleid om de elektrische voertuigen veilig en deskundig te herstellen. Alle truckvestigingen hebben NEN 9140, nodig voor het herstel van elektrische voertuigen. In Schelluinen is bovendien een aparte werkplek ingericht om LNG/CNG- en binnenkort ook waterstoftrucks op een veilige manier te herstellen. 

Ezra Willemstein : “Klanten kiezen voor vakmanschap en snelle service. En dat bieden we!”

“De klanten van Dubbeldam kunnen nu dus zowel met hun diesel- als met hun elektrische bussen en trucks bij ons terecht. Voor de klant is dat makkelijk”, aldus Ezra Willemstein, sales manager bij Dubbeldam. “Onze monteurs schrikken niet terug voor nieuwe technologie, dat vinden de jongens alleen maar mooi. Zelfs tijdens de pauze bespreken ze hoe ze een klus gaan aanpakken of waar je op moet letten. Ze leren veel van elkaar. Het is echt een club enthousiaste vaklui, die gaan voor een klus. Dat is hartstikke leuk om te zien. Je wordt ook niet zomaar bedrijfswagen-monteur. Daar moet je echt hart voor hebben, bewust voor kiezen.” 

Mobiele Service

Dubbeldam biedt mobiele service als landelijke dienst. Zo herstelt Dubbeldam bijvoorbeeld metro-voertuigen op locatie. Ezra Willemstein: “Het transport van zo’n metrorijtuig is nogal kostbaar, dus schadeherstel doen we vanuit onze mobiele servicebus. Van tevoren inventariseren we de schade en weten we wat de benodigde materialen zijn. Vervolgens herstellen we op locatie.”

Mobiliteitspartner

In de afgelopen jaren heeft Dubbeldam zich ontwikkeld van schadeherstelbedrijf tot mobiliteitspartner van het wagenpark van haar klanten. Naast schadeherstel, carrosserie, trailers en maatwerk kunnen klanten terecht voor reclame & signing, bedrijfswageninrichting, richttechniek en periodieke laadklep- en APK keuringen.

“Dat, samen met het vakwerk en de klantgerichtheid die we in huis hebben, maakt Dubbeldam anders dan de rest. Klanten kiezen voor onze kwaliteit en dienstverlening. Met de meesten doen we al jarenlang zaken en met een aantal zelfs vanaf de start van het bedrijf in 1966. Dat zegt wel wat. We geloven in langetermijnrelaties, met de klant zoeken naar de beste oplossing. Onze klanten kiezen voor vakmanschap en snelle service. En dat bieden we! Zo zijn we nu bijvoorbeeld in gesprek met een klant die helemaal over gaat op elektrisch vervoer. Omdat wij ook carrosseriebouw doen, kunnen wij meedenken over bijvoorbeeld een lichtere laadbak en wensen op maat. Wij bieden de klant één loket, met alles onder één dak.”

De nieuwe spuitcabine bespaart 40 procent op de energiekosten.

One Stop Shop

One stop shop zorgt voor snellere reparatie-tijden, kostenbesparingen en minder werk voor de wagenparkbeheerder omdat alle benodigde handelingen kunnen worden uitgevoerd binnen Dubbeldam.

Dubbeldam faciliteert haar klanten in schadebeheer, via het online platform van Fleetrepair. “Fleetrepair is een landelijk dekkend netwerk van schadeherstelbedrijven die gezamenlijk met duidelijke afspraken grote landelijke accounts bedienen. Naast eenvoudige en snelle schade-afhandeling kan een data analyse gemaakt worden. Daarmee wordt gestuurd op kostenbesparingen en het voorkomen van schades. Dat scheelt onze klanten aanzienlijk veel geld op hun wagenpark.”

Zero-emissie voertuig

Onlangs bundelde Dubbeldam haar krachten met Goupil Nederland om samen de ultieme zero-emissie voertuigcombinatie te ontwikkelen. Met een 100% elektrische Goupil als basis ontwikkelt Dubbeldam opbouwmogelijkheden voor onder andere stadsreiniging, (groen)onderhoud, industrie en het snel groeiende segment last-mile-delivery. De Goupil G6 heeft een groot laadvermogen tot ca. 1000 kg en een topsnelheid van 80 km/u, dat dit voertuig uitermate geschikt maakt om in te zetten als elektrische bedrijfsauto. De samenwerking biedt de klant de beste oplossing, waarbij Goupil de jarenlange ervaring heeft in elektrisch vervoer, en Dubbeldam de specifieke behoefte van de gebruiker vertaalt in een passende opbouw. 

Duurzaam

Met haar focus op elektrisch vervoer speelt Dubbeldam in op CO2-reductie, door lichte carrosserie en trailers aan te bieden met een lagere footprint. Bovendien worden producten op duurzame wijze geproduceerd. Voorbeeld daarvan is de eigen DubbeldamBox, die tot 25% lichter is in gewicht, leidt tot 40% minder brandstofverbruik en 100% recyclebaar is. 

“Ook voor het spuitwerk kiezen we voor duurzaamheid. De 20 meter lange spuitcabine in de nieuwe vestiging Amstelveen maakt gebruik van vernieuwende technieken om het energieverbruik met 40% te reduceren.  Dit soort ontwikkelingen zijn belangrijk voor onze klanten, die innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan”, besluit Ezra.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 397 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *