TIP zegt trailers te kunnen leveren

Trailerservicebedrijf TIP heeft eerder meegedeeld dat het ruim duizend trailers voor de vloot in de Benelux had besteld. De eerste exemplaren zijn inmiddels afgeleverd en klaar om ingezet te worden bij onze klanten. Het grootste deel van de bestellingen wordt de komende maanden afgeleverd. Het gaat om diverse soorten trailers zoals schuifzeiltrailers, box trailers en containerchassis, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt.

Het afgelopen jaar zijn de levertijden bij trailerfabrikanten enorm opgelopen. Belangrijkste oorzaken hiervan zijn onder andere de toegenomen vraag naar vervoerscapaciteit en achterblijvende productie van nieuwe trailers door het tekort aan grondstoffen zoals staal en aluminium. Bij onze klanten zagen we al snel een toename in de vraag naar huurtrailers. Het aantal beschikbare trailers in onze vloot nam hierdoor in rap tempo af. Om deze klanten zo goed mogelijk te bedienen, hebben wij eind vorig jaar een bestelling geplaatst van 250 nieuwe trailers. Begin dit jaar hebben wij hier nog eens 750 trailers aan toegevoegd. De bestellingen die we plaatsten, bestaan uit verschillende typen trailers van diverse trailerfabrikanten, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt.

Eerste leveringen

De eerste trailers zijn ondertussen geleverd. Het gaat hierbij om diverse typen trailers met uiteenlopende specificaties. Onder andere containerchassis, gensets, schuifzeiltrailers, koeltrailers en  kastentrailers. Tot het einde van het jaar ontvangen wij nog ruim 100 trailers. Deze trailers zijn nog beschikbaar. De overige trailers worden in de eerste helft van 2022 geleverd.

De volgende aantallen en typen trailers, met uiteenlopende specificaties, verwachten wij in 2021 en 2022. De trailers zijn nog beschikbaar:

Schuifzeiltrailer (mega en standaard): 50 stuks

Genset: 25 stuks

Koeltrailer (standaard en double stock): 20 stuks

Tankoplegger (ADR en bulk): 25 stuks

Box trailer (standaard, double stock): Ruim 100 stuks

Containerchassis (30ft ADR, 40/45ft, Multi): Ruim 150 stuks

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.