TIP start proef met elektrische koeltrailer

Trailerservicebedrijf TIP is met een praktijkproef gestart die negen maanden gaat duren. In die tijd worden de eigenschappen onderzocht van een viertal koeltrailers die zijn uitgerust met een vol-elektrisch koel- en vriessysteem.

TIP werkt in het project samen met Maxwell and Spark, een Zuid-Afrikaans bedrijf dat een 70 kWh Lithium-Ion batterij heeft ontworpen om een standaard koelmachine aan te drijven. Maxwell and Spark werkt nu vijf jaar aan dit project en wil de batterij na gebleken geschiktheid op grote schaal gaan aanbieden. Daarbij valt op dat betrokkenen niet alleen met koeling willen experimenteren, maar ook met vriestemperaturen tot minus 25 graden.

Het bedrijf dat de trailers in gaat zetten is Daily Logistics Group, het fusiebedrijf van Visbeen en Post-Kogeko. TIP heeft ook een verlader aan het project verbonden, te weten Unilever. Dit bedrijf wil zijn CO2-footprint in 2030 gehalveerd hebben en in 2039 net zero bereikt hebben met betrekking tot CO2 uitstoot.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3348 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.