TIP refurbisht 1100 trailers DSV

In samenwerking met transporteur DSV zal de TIP Group, gespecialiseerd in leasing, verhuur, onderhoud en reparatie van vrachtwagens en opleggers, in 2023 1100 opleggers die DSV op zijn Europese rijstroken zal blijven gebruiken, renoveren in plaats van ze te vervangen door nieuwe. TIP zegt hiermee de uitstoot van CO2 te beperken met zo’n 18.000 ton.

Remschijven, remblokken, airbags en zij- en dakgordijnen worden opgeknapt of vervangen. De oude gordijnen worden ingezameld en vervolgens gerecycled en hergebruikt tot bruikbare items. De eerste trailers zijn al geleverd, de rest van de 1100 trailers wordt tussen nu en december 2023 opgeleverd.

“DSV heeft hoge ambities om duurzamer te opereren. Het realiseren van die ambities gaat vaak gepaard met innovatie op hoog niveau en nieuwe technologieën. En soms kunnen we grote waarde bereiken met oplossingen die eenvoudiger zijn. Door onze opleggers te renoveren in plaats van ze te vervangen, kunnen we CO2 besparen en tegelijkertijd diensten van hoge kwaliteit blijven leveren aan onze klanten”, zegt Søren Schmidt, ceo van DSV Road.

Duurzame logistiek

“TIP Group ziet dat zijn klanten steeds vaker op zoek gaan naar schonere en efficiëntere traileroplossingen. Onze ambitie is om de beste branchepartner te zijn om hen in staat te stellen de groene transitie tot een succes te maken”, legt Markus Pretzl, directeur ESG/EHS bij TIP uit. “Het opknappen van trailers in plaats van ze te vervangen is een stap voorwaarts naar een duurzamere logistiek en strategische groei. TIP Group is ervan overtuigd dat de samenwerking met DSV duurzame oplossingen op de markt zal brengen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 622 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *