Tien elektrische Volvo’s FM voor Bakker Goedhart

Bakker Goedhart heeft de tweede uit een serie van tien Volvo FM Electric 4×2-trekkers in gebruik genomen voor de distributie van brood- en bakkersproducten.

Met de inzet van elektrische trucks wil Bakker Goedhart zijn CO2-voetafdruk verkleinen. De aanschaf vond plaats dankzij de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET). Daarnaast sorteert Bakker Goedhart met de trucks voor op de zero-emissiezones die vanaf 2025 worden ingevoerd in een groot aantal steden in Nederland. De trucks worden geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa.

Distributietruck 

Bakker Goedhart zet om een aantal redenen nu de stap naar elektrische trucks, zegt logistiek manager Jeroen Bakker. “We waren al een tijdje bezig met elektrisch omdat we onze CO2-footprint willen verkleinen en ervaring willen opdoen. Nu Volvo Trucks een distributietruck in het zwaardere segment kan leveren, kunnen we de stap echt maken. Inmiddels hebben we de eerste twee Volvo FM Electric 4×2-trekkers in gebruik genomen. De overige acht trucks worden de komende maanden geleverd.”

Actieradius

De Volvo FM Electric-trekkers worden ingezet op vaste routes. “Elektrisch is voor ons een hele goede oplossing. We rijden elke dag dezelfde trajecten en 80% van onze routes is onder de 300 kilometer. De Volvo FM Electric heeft daarvoor voldoende actieradius. Bovendien wegen de producten die we vervoeren relatief weinig, maximaal 9 ton. De trucks stationeren we bij diverse vestigingen waar we zelf oplaadfaciliteiten hebben.”

Onderhoud

Als medio 2023 alle elektrische Volvo-trucks zijn geleverd, heeft Bakker Goedhart 22 Volvo-trucks in de vloot. Bakker: “Ik maak niet zozeer een keuze tussen de verschillende merken trucks. Ik maak eerder een keuze voor service en met Nijwa hebben we hele goede ervaringen. Nijwa doet niet alleen het onderhoud van onze trekkers, maar ook van onze opleggers en laadkleppen. Eigenlijk hebben we zelf helemaal geen werk aan onze Volvo-trucks en opleggers en dat is de verdienste van Nijwa. Ook bij de aanschaf van de elektrische trucks zijn we heel goed voorgelicht en begeleid, inclusief een uitgebreide afleverinstructie voor de chauffeurs. Voor deze trucks hebben we ook een onderhoudscontract.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *