D-TEC bouwt tanktrailer voor Sijpkes

Trailerbouwer D-TEC bouwde op verzoek van Sijpkes Transport en Verhuur een ADR vacuüm tanktrailer, die zowel gevaarlijke stoffen (ADR) als niet ADR-producten kan vervoeren. Deze multifunctionele inzetbaarheid is onder andere mogelijk doordat de tanktrailer zowel met een vacuüm- als een verdringerpomp is uitgerust. ‘Hiermee spelen we in op de wens van Sijpkes, want zij willen met deze tanktrailer een breed scala aan afvalstoffen en ADR-producten vervoeren’, licht D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin toe.

De D-TEC tanktrailers onderscheiden zich volgens de fabrikant met hun unieke stuursysteem en het lage leeggewicht. Ook bij de ontwikkeling van deze speciale ADR vacuüm tanktrailer komen deze USP’s weer goed van pas. Verder is de tanktrailer voor Sijpkes uitgerust met een vat van ruim 36,5 kuub, waar de meeste Nederlandse tanktrailers die vacuüm kunnen zuigen over een vat tussen de 10 en 15 kuub beschikken. Dit scheelt aanzienlijk in de transportkosten, want het grotere vat zorgt ervoor dat er veel meer in één keer meegenomen kan worden.

Een dubbele uitrusting van zowel een verdringer- als een vacuümpomp maakt de multifunctionele inzetbaarheid van deze tanktrailer volgens D-TEC mogelijk. Bij de transporten van slib en afvalwater is een verdringerpomp het meest ideaal, omdat hiermee snel en efficiënt vloeibare afvalstoffen geladen en gelost kunnen worden. Hete producten of producten met een dikkere substantie, afgewisseld met lucht of vastere stoffen, kunnen het beste onder druk aan worden gezogen en daar leent de vacuümpomp zich goed voor. Om de nieuwe tanktrailer voor Sijpkes ook nog geschikt te maken voor het transport van gevaarlijke stoffen, is de tanktrailer gebouwd en gekeurd volgens de ADR-keuringsklasse L4BH.

Dit alles tot tevredenheid van Ronald Sijpkes en Ron Davids, respectievelijk eigenaar en bedrijfsleider bij Sijpkes Afvalinzamelaar/Sijpkes Transport en Verhuur: ‘Deze nieuwe tanktrailer sluit goed aan bij onze wensen. We kunnen hiermee een brede klantenkring bedienen in de cleaning- en afvalbranche. Enerzijds kunnen we bij een calamiteit grote hoeveelheden afvalwater afzuigen en anderzijds kunnen we dus ook brandbare vloeistoffen met deze tanktrailer vervoeren.’ 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.