Solutrans wil volwaardige beurs in november

Hoewel Frankrijk nog ongeveer helemaal op slot zit vanwege te hoge besmettingsgetallen, laat de organisatie van Solutrans er geen twijfel over bestaan dat de editie van november aanstaande gewoon doorgaat op dezelfde wijze als in 2019, blijkt uit hun meest recente persbericht.

De organisatie zegt dat 70 procent van de beursvloer is verkocht en zet er alles op alles op om de komende editie die van 2019 te laten overtreffen. “Solutrans is in 2021 verreweg het enige vakevenement in de sector van formaat en wordt zonder meer dé internationale ontmoetingsplaats voor economisch herstel en innovatie, in samenhang met de energietransitie”, aldus de organisatie. Zij streeft ernaar de beursvloer met een extra hal van 90.000 vierkante meter te vergroten.

Tot dusver heeft een kwart van de geregistreerde exposanten een andere dan de Franse nationaliteit. In totaal zullen er vijftien landen vertegenwoordigd worden, waarvan Duitsland, Italië, België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland de belangrijkste zijn, aldus de organisatie.

Energietransitie

Als reactie op de Europese en wereldwijde regelgeving voor de verlaging van vervuilende emissienormen, stippelt de sector een gezamenlijke aanpak uit voor de toekomst, de energiemix en de omschakeling ervan, met als doel het verdwijnen van fossiele brandstoffen in het wegvervoer tegen 2040.

Als leidend thema voor de beurs van 2021 zal de energietransitie worden uitgewerkt in de vorm van verschillende thema’s:

  • Connectiviteit: de weg naar autonome zware voertuigen
  • Elektrificatie: ondersteuning van de invoering van voertuig- en infrastructuurtechnologie
  • Werkgelegenheid: voorbereiding van de toekomst van de arbeidsdisciplines van de sector
  • MVO-engagement: de prestaties van een sector met een positieve impact laten zien
  • Cyberbeveiliging: een centrale uitdaging voor de toekomst van zware en lichte bedrijfsvoertuigen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.