Roland komt met nieuwe generatie schuifzeilen

Roland en Ewals hebben destijds samen het XLS-systeem ontwikkeld. Dit schuifzeiltype heeft alle kenmerken van een conventioneel schuifzeil, maar daarbij is de Mega Huckepack XLS volgens de leverancier een structureel sterkere en veiligere trailer om lading zoals banden, bulkzakken en andere losse producten te vervoeren.

De huidige XL gecertificeerde trailer (EN 12642 XL) voldoet volgens Roland niet meer aan de eisen voor specifieke type vervoer, waar de lading de neiging heeft om uit te zetten tijdens het transport over de weg, per spoor of op de boot.

Het vernieuwde schuifzeil is voorzien van verticale aluminium planken die een vitaal onderdeel vormen van de totale voertuigconstructie, geschikt voor het vastzetten van de lading. Het schuifzeil, dat vóór het laden naar binnen wordt voorgespannen, zorgt er volgens Roland voor dat de oplegger de wettelijke vastgelegde voertuigbreedte niet overschrijdt – ongeacht welke lading er vervoerd wordt. Er zijn nieuwe verbeteringen doorontwikkeld, waardoor het systeemgewicht met meer dan 80 kg per voertuig is gedaald (!), zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties en veiligheid. Dit resulteert volgens Roland in lagere kosten, een meer ergonomische bediening, een hoger laadvermogen en dus meer efficiëntie voor de eindgebruiker. Deze ultieme oplossing is getest en gecertificeerd door de Duitse autoriteiten (TÜV en UCI).

Ewals Cargo Care

Ewals Cargo Care, een van Europa’s grootste intermodale transportbedrijven, heeft de XLS-oplossing al meer dan 10 jaar als standaard schuifzeil. Bart van Rens (Manager Fleet Control Ewals Cargo Care) legt uit: “We hebben bewust voor Roland gekozen als onze partner voor de ontwikkeling van een specifieke schuifzeil-oplossing, omdat zij de kennis, ervaring en productiemogelijkheden in huis hebben. Mede op basis van gebruikerservaring, werd de XLS oplossing verder geoptimaliseerd. We hebben meer dan 2000 trailers uitgerust met XLS schuifzeil. Voor ons is dit de industriestandaard in intermodaal transport.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3303 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.