Retrofitkit voor ombouw bedrijfsvoertuigen

Renault Group en Phoenix Mobility uit Grenoble, gespecialiseerd in de ombouw van bedrijfsvoertuigen naar elektrische voertuigen, hebben een intentieverklaring ondertekend om al in 2023 gezamenlijk een retrofitkit op de markt te brengen die het mogelijk maakt om een bedrijfsvoertuig met verbrandingsmotor ouder dan vijf jaar om te bouwen tot een elektrisch voertuig.

In eerste instantie gaat het om het ombouwen van een Renault Master bedrijfswagen. Op termijn zal deze innovatieve oplossing worden uitgebreid naar andere modellen.

Duurzaam

“Dit partnerschap met Phoenix Mobility is de eerste samenwerking tussen een autoconstructeur en een veelbelovende start-up om een onuitgegeven commercieel aanbod te lanceren op de aftersalesmarkt en zo in te spelen op de verwachtingen van onze zakelijke klanten die op zoek zijn naar duurzamere en zuinigere mobiliteitsoplossingen. Dit project sluit perfect aan bij de strategie van Renault Group om van de Re-Factory in Flins de eerste site voor circulaire mobiliteitseconomie te maken”, verklaarde François Delion, directeur aftersales van Renault Group.

“Deze nieuwe fase in onze ontwikkeling zal ons in staat stellen om snel te voldoen aan de groeiende marktvraag”, voegde Wadie Maaninou, oprichter en ceo van Phoenix Mobility, daaraan toe.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 560 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.