Odin neemt Streetscooter over van Deutsche Post

Odin Automotive heeft de overname van Streetscooter afgerond, het elektrische bestelautomerk van Deutsche Post DHL Group. Tegelijk met de overname heeft Deutsche Post een bestelling geplaatst voor tenminste 3500 Streetscooters, om de bezorgvloot verder te kunnen elektrificeren.

Streetscooter werd in 2010 opgericht en in 2014 overgenomen door Deutsche Post DHL Group. Deutsche Post behoudt na de overname 10 procent van de aandelen, om te profiteren van de aanhoudende groei onder zijn nieuwe leiding. “De overname van Streetscooter van Deutsche Post markeert een enorme mijlpaal voor ons. Naast het verwerven van een bewezen en gevestigde OEM in de EV-sector krijgen we de beschikking over meer dan tien jaar ervaring in het beheer van een elektrisch wagenpark die ongeëvenaard is in de branche”, aldus Stefan Krause, ceo van Odin. “Deze overname geeft ons een enorme voorsprong op de rest van de sector in onze missie om een ​​bewezen, holistische elektrificatie-oplossing voor wagenparken te leveren.”

Uitbreiding

Odin wil na de overname het aanbod van Streetscooter verder uitbreiden naar een grotere verscheidenheid aan toepassingen. Daarnaast wil Odin het potentieel van Streetscooter internationaal verder benutten, onder meer in landen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Odin verwacht in de toekomst nog meer overnames in de mobiliteitsbranche te plegen, op het gebied van last-mile delivery en daarbuiten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 622 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *