MDB TBI over op watergedragen coatings PPG

Verhuurmaatschappij van bouwmaterieel MDB TBI uit Bergambacht heeft, in samenwerking met de nieuwe leverancier Altac het oude coatingsysteem vervangen door een watergedragen coatingsysteem.

“We zijn erg tevreden over de technische ondersteuning en begeleiding in het gehele traject vanuit Altac Coating Group”, aldus Kees Deelen (foto), hoofd werkplaatsen bij MBD TBI. “En we zijn erg blij met het nieuwe systeem waarmee we werken en waardoor we duurzaam en veilig kunnen werken.”

Twee componenten

Het nieuwe systeem is van Selemix Aqua, een watergedragen tweecomponentensysteem van PPG, in combinatie met een pompinstallatie van Wagner. Dit resulteert volgens Altac in snellere doorlooptijden met mooiere resultaten en een hardere toplaag. Bovendien wordt er aanzienlijk minder (chemisch) afval geproduceerd.

Toekomstgericht

“De inventarisatie is het belangrijkste geweest in deze verandering. In de besluitvorming zijn alle pijlers vanuit MDB TBI meegenomen. Enkel besparen op kosten had ook gekund. Simpelweg met hetzelfde systeem tegen lagere prijzen en met de inzet van onze Verbruiksmonitor; een managementinformatie tool waarin onder andere kosten zichtbaar worden. Hiermee hadden we ook al het verschil kunnen maken. Desalniettemin we hebben niet voor de gemakkelijkste weg gekozen, maar juist voor een weg die heel toekomstgericht is. En MDB TBI is de partner die daarin wilt mee investeren. De credits gaan in deze ook zeker uit naar PPG, die er ook veel tijd en energie in hebben gestoken”, aldus Egbert Smit, accountmanager bij Altac Coating Group en kartrekker van Altac Truck Service.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 553 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.