Kögel start met verhuuractiviteiten

Trailerbouwer Kögel start in Duitsland, Spanje en de Benelux met de verhuur van trailers onder de naam Kögel Rent. De onzekere economische ontwikkelingen doen veel ondernemingen aarzelen als het gaat om grote investeringen in een eigen wagenpark, zegt het bedrijf. Met het nieuwe huurmodel biedt Kögel alle klanten naar eigen zeggen maximale flexibiliteit en zorgt het ervoor dat risico’s met betrekking tot Total Cost of Ownership worden geminimaliseerd.

Steeds meer expeditie- en logistieke ondernemingen maken gebruik van de voordelen van de huuroptie om hun eigen wagenpark aan te passen aan de actuele ordersituatie. Overeenkomsten met individueel specificeerbare looptijden kunnen flexibel worden afgestemd op de specifieke behoeften van klanten. Ze geven logistieke bedrijven meer planningszekerheid en bewegingsvrijheid bij het managen van hun dagelijkse activiteiten. “Met Kögel Rent komen we met een optimaal aanbod tegemoet aan de groeiende eisen van de markt. Wij bieden onze klanten op maat gesneden oplossingen voor hun complexe transporttaken en laten hen met maximale efficiëntie en rendabiliteit omgaan met ondernemingsmiddelen”, zegt Thomas Gregor, hoofd van de huuractiviteiten in Europa bij Kögel.  

Of het nu gaat om de Kögel Cargo, Box of Cool: de opleggers overtuigen door hun hoge nuttige laadvermogen, maximale stabiliteit en lange levensduur. Met de wisselsystemen Swap, Combi en Port beschikken ondernemingen over een sterke ruggengraat voor het gecombineerde vervoer. Daarnaast Kögel biedt in zijn Rent-portfolio ook de trogvormige kippertrailer aan.

Digitaal leverrapport

Zowel bij de eerste overdracht als bij de teruggave van de huurtrailer hecht Kögel zeer veel waarde aan ongecompliceerde en transparante processen. Om dit te garanderen, maakt Kögel gebruik van een digitaal leverrapport, dat omvangrijke fotodocumentatie bevat voor het beoordelen van de toestand van de huurtrailer. Zo beschikken zowel klanten als Kögel altijd over een transparante mogelijkheid om te vergelijken met actuele beelden. Het feit dat alles transparant verloopt, voorkomt volgens Kögel meningsverschillen en ondersteunt de exacte berekening bij de teruggave van de trailers. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *