Jooren kiest voor Chereau-trailers met New Cool techniek

Logistiek dienstverlener Jooren uit Ouderkerk aan den Amstel neemt vier nieuwe Chereau-opleggers met THT New Cool-koelmachines in gebruik. Kenmerk is dat deze machines hun energie uit een van de trailerassen halen.

THT New Cool is haalt de energie voor de koelmachine uit een traileras die is voorzien van een generator. Op het moment dat de trailer vertraagt wordt er door de speciaal Valx-as energie opgenomen. Deze energie wordt vervolgens opgeslagen in een batterijpakket. De Carrier Vector 1550 E haalt zijn energie uit het batterijpakket om de trailer te koelen. Dit is koelen zonder diesel dus ook geen uitstoot van CO2 en fijnstof. Daarnaast is de koelmotor super stil. Het geluid blijft ver onder de PIEK-norm. THT New Cool bouwt de sets in bij vrijwel alle merken koeltrailers. Jooren, dat voor diverse supermarktketens rijdt, heeft bij de Franse koeltrailers gekozen voor een BÄR laadklep.

Jooren werd door ons geïnterviewd voor het magazine. Klik hier voor dat verhaal.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3489 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *