Iveco S-Way showtruck voor Weeda Transport

Bij Weeda is een merk in de vloot gekomen dat we daar nog niet eerder hebben gezien. Maar ook dit bedrijf is gevallen voor de uitstraling van de nieuwe Iveco S-Way. Het gaat om een drie-assig chassis met een 570 pk motor.

De zaken werden meteen op z’n Weeda’s aangepakt. Het werd een echte showtruck die langs diverse specialisten ging, voor hij definitief in het containerwerk werd ingezet. Het chassis werd dichtgemaakt met stalen platen aan de zijkant en een volledige traanplaat bovenop die zelfs tussen de twee achterschermen doorloopt. Aan de achterzijde kwam een Deense bumper met bloklampen en een handige extra opbergkist. Twee LED-bars links en rechts geven voldoende licht bij het manoeuvreren. Een mooi staaltje vakmanschap is het rek waaraan de verticale uitlaten zijn gemonteerd. Daar is nu een grote W te zien, waartussen heel netjes de aansluitingen voor de slangen zijn aangebracht. Daarachter kwam een volledig gladde achterwand. Aan de voorkant kwamen een extra spoiler onder de bumper met vier verstralers. Verder werd de opbouw eigenlijk vrij rustig gehouden, met een lichtbak, twee luchthoorns, Michelin-poppen en toplampen.

Salvador Dali

Daarna ging de truck naar MW Designs, dat op de bekende felrode basis de prachtige special-paint-afbeeldingen aanbracht op de achterwand, de zijkanten, het chassis en zelfs de spiegels. Net als de andere auto’s van Weeda kreeg ook de Iveco S-Way een thema mee uit de misdaadhoek. Het bedrijf koos namelijk eerder al voor Penoza en Escobar. De Iveco S-Way werd gewijd aan de Spaanse Netflix-serie La Casa de Papel. Hierin laten acht bankrovers zich met een aantal gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Om verwarring bij de politie te zaaien, draagt iedereen een rode overall en een Salvador Dali-masker. Zo weet niemand wie een gijzelaar is en wie een bankrover. Verder gebruiken de bankrovers niet hun eigen naam, maar die van steden. Vandaar de stadsnamen op de achterwand van de Iveco. Daar staat ook levensgroot één van de bankrovers afgebeeld. Of is dat misschien toch een gijzelaar?

Uitdaging

De specialisten van M&M Truck Design mochten zich vervolgens uitleven op het interieur. Daarbij werd echt alles aangepakt. Interieurdelen werden gespoten, schakelaars en panelen gedipt met houtmotief en de rest is voorzien van chic donkerbruin leer. Het moest vooral de sfeer hebben van een bruin café. In de achterwand werd in leer een wereldkaart aangebracht, met LED’s bij de steden die de criminelen als naam gebruiken. Een waar huzarenstukje is het halfronde bovenste bed, dat is verplaatst naar boven de voorruit. Aan de onderzijde van het bed prijkt de naam van de serie, La Casa de Papel. Ook over het geluid valt niets te klagen, want op diverse plekken zitten flinke luidsprekers voor de favoriete muziek van de chauffeur.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.