Hyzon bouwt eerste 15 waterstoftrucks voor Groningen

Hyzon Motors Inc. heeft vandaag aangekondigd dat de productie van 15 emissievrije waterstofvoertuigen voor de gemeente Groningen is begonnen in de Groningse productiefaciliteit van Hyzon.

Na de aankondiging van de joint-venture tussen Holthausen en Hyzon in de zomer van 2020, bouwden betrokkenen een productiefaciliteit op in een bestaande industriële hal in Winschoten.

De order van 15 waterstofvoertuigen bestaat uit 10 emissievrije middelzware en zware vrachtwagens voor gemeentelijke doeleinden, waaronder water-, vuilnis-, haakarm-, kraan- en bestelwagens en vijf emissievrije bestelwagens. De levering van de eerste voertuigen wordt in het derde kwartaal van 2021 verwacht. De overige voertuigen zullen naar verwachting eind 2021 worden geleverd.

De gemeente Groningen heeft meer dan 300 voertuigen in haar wagenpark, waaronder 10 voertuigen die eerder van HCT zijn overgenomen. HCT heeft eerder al nauw samengewerkt met de gemeente Groningen voordat de joint venture met Hyzon van start ging.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *