Heiwo bouwt nieuwe vestiging in Maasdijk

Op woensdag 7 april is gestart met de nieuwbouw van de Maasdijkse vestiging van carrosseriebouwer Heiwo uit Wolvega. In dit nieuwe pand op businesspark Honderdland gaat het bedrijf verder met de ontwikkeling van hightech koelwagens voor de transportsector. Met deze nieuwe vestiging kunnen de hoge ambities van dit bedrijf gerealiseerd worden. Heiwo-directeur Willem Feenstra was aanwezig bij het slaan van de eerste paal.

Het nieuwe pand in Maasdijk staat hemelsbreed maar een kilometer van het oude pand vandaan. Toch is het een grote stap in de ontwikkeling van het bedrijf, zegt Heiwo. “Met deze nieuwbouw wordt de capaciteit twee en een half keer zo groot en hoeft er geen gebruik meer te worden gemaakt van externe parkeerlocaties voor de trailers. Met 18 werkplekken, twee APK-straten en eigen spuitfaciliteiten kan Heiwo Repair Maasdijk ook grote klanten van A tot Z bedienen. Volgens planning wordt het nieuwe pand voor het einde van dit jaar in gebruik genomen.”

Innovatief

Doordat Heiwo gespecialiseerd is in trailers met koel- en verwarmingstechniek is Maasdijk een belangrijke uitvalsbasis. De enorme bloemen- en groenteteelt in de regio vraagt om innovatieve oplossingen zodat de producten optimaal geconserveerd worden tijdens het transport. Daarnaast produceert Heiwo een trailer die qua afmeting exact is afgestemd op de maatvoering van de rolcontainers van bloementelers. Zo wordt elke vierkante millimeter benut.

Duurzaam product

Heiwo produceert al sinds 1970 eigen panelen waarmee de trailers worden opgebouwd. Deze panelen zijn volgens het bedrijf sterker en hebben een hoger isolerend vermogen dan andere panelen op de markt. “En wat nog belangrijker is, ze behouden hun isolatiewaarde lang vast waardoor de levensduur verdubbelt ten opzichte van standaard panelen.”

In het bijzonder die verlenging van de levensduur maakte uitbreiding in Maasdijk noodzakelijk, zegt Heiwo. Naast verkoop van nieuwe wagens focust Heiwo zich in Maasdijk vooral op onderhoud, schadeherstel en APK-keuringen.

Een vak apart

De specialistische producten vragen ook om specialistische medewerkers. Daarom heeft Heiwo sinds een aantal jaren een eigen opleidingstraject. “Jongens en meisjes die niet graag in de boeken zitten, kunnen veel aanleg hebben voor techniek”, vertelt Feenstra. “Hiervoor is het wel noodzakelijk om je als bedrijf te laten zien.” Daarom organiseert Heiwo in samenwerking met scholen uit de omgeving excursies en snuffelstages binnen het bedrijf. “Zo kunnen we laten zien wat er in de fabriek gemaakt wordt en kan de interesse van de jeugd aangewakkerd worden om te kiezen voor een intern scholingstraject bij Heiwo.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3347 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.