Grolsch test zonnepanelen op koeltrailers met Heisterkamp

Bierbrouwer Grolsch heeft enkele koeltrailers van Heisterkamp in de vloot die zijn uitgerust met zonnepanelen. Bekeken wordt wat dit voor invloed heeft op de energievoorziening van de koelmotor en mogelijke andere elektrische verbruikers van de trekker.

Momenteel rijden er twee vrachtwagens voor Grolsch, die zijn voorzien van zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen zorgen ervoor dat de accu’s van de vrachtwagens continue worden bijgeladen door de zonnepanelen. Het grote voordeel hiervan is dat de trekker tijdens het laden en lossen niet constant hoeft te blijven draaien. Dit resulteert weer in minder dieselverbruik én minder CO2 uitstoot. Een ander voordeel is dat de accu’s langer meegaan en de kans op stilstand minder wordt. Sinds enkele maanden zijn de twee systemen operationeel en de eerste resultaten zijn veelbelovend. De uiteindelijke evaluatie moet uitwijzen of er meer vrachtwagens met zonnepanelen de weg op kunnen.   

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.