Futuricum onderneemt recordpoging met elektrische truck

De Zwitserse start-up Futuricum, dat op basis van Volvo’s trucks ombouwt naar elektrische tractie, wil een officiële recordpoging wagen door met een elektrische truck een rit van duizend kilometer maken zonder tussentijds te hoeven opladen.

Het idee van deze poging kwam in samenwerking met de pakjesgigant DPD, dat meedoet in dit verhaal.  De Zwitsers hebben een Volvo FH bakwagen omgebouwd tot elektrische truck. Maar niet zo maar een natuurlijk. Het exemplaar dat de recordpoging gaat doen, beschikt over vier elektromotoren die gezamenlijk goed zijn voor 680 pk. Het batterijpakket bestaat uit vier stuks die in totaal goed zijn voor 680 kilowattuur. Dat is volgens Futuricum de sterkste batterij ooit in Europa gezien.  De Volvo staat op banden van Conti van type EfficientPro, die een hele lage rolweerstand zouden hebben. Wanneer de rit precies gaat plaats hebben, is niet geheel duidelijk, maar het zou omstreeks deze tijd, eind augustus moeten zijn.

Eerder dit jaar nam Volvo een meerderheidsbelang in Futuricum.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.