Einride levert elektrische trucks aan AB Inbev

De Zweedse firma Einride levert in België aan brouwer AB Inbev een zestal elektrische trucks. Hoogstwaarschijnlijk gaat om enkele van de 120 eActros bakwagens die Einride in Duitsland bestelde.

Einride werpt zich als een bedrijf dat de investeringen doet en de kennis toepast die komt kijken bij het omschakelen naar elektrisch rijden. Het Zweedse bedrijf kreeg bekendheid doordat het een eigen cabineloos voertuig op Zweedse wegen liet rijden, elektrisch en zonder chauffeur. Zij leveren niet alleen de zes elektrische trucks, maar realiseren ook de laadinfra die benodigd is om de bier-distributie in de regio Brussel en Leuven goed te laten verlopen. Met dit project wordt volgende maand, begin volgend jaar, aangevangen.

De elektrische vrachtwagens zullen worden ingezet rondom Leuven en Brussel en zal de brouwer helpen in haar ambitie om tegen 2040 net zero te zijn in haar gehele toeleveringsketen: “Wij kopen geen dieseltrucks meer en zullen elke dieseltruck die is afgeschreven, stelselmatig vervangen door een elektrische variant. Aangezien we volgend jaar beginnen met de brede inzet van elektrische voertuigen voor stadsleveringen in Gent, Brussel, Luik en Leuven, is het partnerschap met Einride voor elektrisch zwaar transport op de middellange afstand de volgende stap in onze “Green Logistics” strategie. Als de omgeving waarin we werken duurzamer wordt, zal ook de kwaliteit van de natuurlijke ingrediënten om bier te brouwen, daar beter van worden”, aldus AB InBev.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *