Eerste LNG-truck Volvo voor Jan Zandbergen

De Volvo FH LNG 4×2-trekker voor Jan Zandbergen wordt vooral voor binnenlandse ritten ingezet. Het bedrijf beschikt over acht trucks waarvan vijf Volvo’s. De nu aangeschafte LNG-truck is de eerste truck binnen het bedrijf die niet op diesel rijdt.

Henjo van Alphen, manager Delivery bij Jan Zandbergen: “We hebben de beschikking over acht trucks in ons wagenpark. Eén was er aan vervanging toe. De LNG-truck vinden we erg interessant uit perspectief van CO2-reductie. Als (tweede generatie) familiebedrijf is Jan Zandbergen zich extra bewust van komende generaties en de kansen en de wereld die we voor hen achterlaten. Waar mogelijk dragen wij ons steentje bij. Met de aanschaf van een LNG-trekker lopen we voor op de grote massa. Met deze eerste LNG-truck willen we ook ervaring opdoen, voor we tot een eventuele tweede overgaan.”

Onderhoud

Naast duurzaamheid is ook de relatie met dealer Harbers Trucks voor Jan Zandbergen reden om opnieuw voor een Volvo-truck te kiezen. “Wij zetten al sinds de jaren negentig Volvo-trucks in voor het transport van onze producten. Dit verloopt al die jaren naar volle tevredenheid. De relatie met Harbers Trucks is goed. Al onze Volvo-trucks zijn daar in onderhoud. We sluiten hiervoor een reparatie- en onderhoudscontract af. We willen vaste kosten en geen risico’s lopen”, licht Van Alphen toe.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 420 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *