Duitse bondskanselier rijdt met elektrische Scania

Belangrijke personen onlangs op de testbaan van Scania in Södertälje. De Duitse Bondskanselier Scholz bracht een bezoek aan Zweden. In het kader daarvan werd ook Scania bezocht.

Scholz was in Zweden op uitnodiging van de Zweedse premier Magdalena Andersson. Zij bezochten onder andere Scania, en maakten van de gelegenheid gebruik om met een elektrische Scania 25P op de testbaan te rijden. “Het rijden met een elektrische Scania 25P is een makkie,” vond Scholz. Het hele bezoek van Scholz aan Scania werd natuurlijk geregeld door Christian Levin, die niet alleen topman is van Scania, maar ook van de groepsdirectie van Traton. Dat ressorteert weer rechtstreeks onder Volkswagen en zo is de cirkel rond.

Respect

Scholz toonde respect voor het chauffeursvak. Hij erkent dat het niet makkelijk is om elke dag dit werk te doen. Hij zegt te verachten dat door voortschrijdende techniek, het vak afwisselender en interessanter wordt.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3408 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.