DSV start proef met twee elektrische DAF’s

De Deense logistieke dienstverlener DSV start met een praktijktest met twee elektrische DAF CF trekkers die gaan rijden tussen Eindhoven, waar DSV is gevestigd, en Schiphol.

De divisie Air & Sea van DSV in Nederland heeft een business-case ontwikkeld waarmee twee DAF CF Electric trekkers op termijn goedkoper in gebruik zijn dan dieseltrucks. Het break-even punt ligt volgens eigen berekening bij 7 jaar, met dank aan energie van zonnepanelen, een strakke rij- en oplaadplanning en inzet van de trucks in dubbele diensten.

“Medio 2020 zijn we verhuisd naar een nieuw pand op bedrijventerrein De Schakel in Eindhoven waar we 7.000 zonnepanelen op het dak hebben liggen om CO2­­-neutraal te kunnen opereren”, vertelt Gijs Peeters, Director Airfreight bij DSV Air & Sea Nederland. “De panelen passen in het verduurzamen  van de supply chain waarin DSV investeert en dat is ook de reden van de aanschaf van de elektrische trucks.”

“We zijn bij DAF uitgekomen, omdat de CF Electric met zijn praktijkactieradius van ruim 200 km past bij de werkzaamheden die we met elektrische trekker-/trailer combinaties willen doen. In de beginfase gebruiken we de combinaties voor het transport in de regio Eindhoven.”

Opladen

Bij DSV in Eindhoven komen twee laadvoorzieningen die bij de buitenste docks zijn geplaatst. Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland: “Die worden volledig gevoed door energie van de zonnepanelen. Het gaat om de krachtigste laadpalen die er zijn. Het maximale laadvermogen is 350 kWh als een truck oplaadt. Als de twee trucks tegelijk laden dan levert elke paal maximaal 175 kWh.”

Het opladen gebeurt tijdens het laden en lossen. De trucks staan dan lang genoeg aan het dock om voldoende op te laden. Peeters: “Vooral omdat ze toch nooit met een nagenoeg lege accu daar staan maar doorgaans met nog 40% geladen accu. Dan is opladen naar 80% in ongeveer een uur mogelijk. En bij de transporten straks van luchtvracht naar Schiphol kunnen we in de nacht opladen bij een naburig laadstation in de regio Schiphol met maximaal 250 kWh. We koppelen dan de trekker af van de trailer, zodat de DAF CF Electric twee uur kan laden. Zo lang duurt doorgaans het in- of uitladen van luchtvracht.”

Gemiddeld genomen betekent dit een laadtijd van twee tot tweeëneenhalf uur hetgeen de beoogde retourrit in totaal zo’n 7 uur laat duren afhankelijk van de laad- en lostijd van de goederen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3347 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.