Dertig wissellaadbakken Krone voor Jan Krediet

Internationaal meubelvervoerder Jan Krediet uit Steenwijk heeft recent een serie van dertig wissellaadbakken van Krone in gebruik genomen. Deze order volgde op een eerdere order van twintig stuks.

Bijzonder is dat de afzetbakken voorzien zijn van een typisch Nederlands lat-om-lat-zijwandafwerking. Krone biedt deze optie ook af fabriek, maar niet in de specifieke vorm die Jan Krediet gebruikt. Zodoende is een samenwerking ontstaan waarbij Krone de wissellaadbak levert en Carrosserie Yntema deze voorziet van maatwerk. 

Krone bouwt de gestandaardiseerde BDF-laadbakken in verschillende uitvoeringen en lengtes, onder meer met zijdeuren. De bakken worden gestraald, ondergedompeld in zink-fosfaat en daarna in een KTL-coating. De afwerklaag bestaat uit poedercoating, in vrijwel iedere gewenste kleur. In het geval van Jan Krediet werden de bakken in de bekende rode kleur afgeleverd, en zelfs af fabriek van reclame voorzien.

Tweede laadvloer

In het meubelvervoer, maar ook bij verhuizingen is de lat-om-lat-wandafwerking gebruikelijk. Arian Hosman, wagenparkbeheerder van Jan Krediet: “Met dat systeem kunnen we overal lading vastzetten. Bovendien maken wij al jaren gebruik van een systeem waarbij we met steunen tussen de latten extra laadvloeren kunnen aanbrengen op iedere gewenste hoogte. Dat werkt met uitschuifbare draagstangen die tussen het latwerk in de carrosserie haken, met uitneembare panelen als tweede laadvloer. Ook deze constructie wordt door Yntema geleverd. Wij kunnen niet zonder dit systeem en door deze mooie samenwerking tussen Krone en Yntema hebben wij de optimale oplossing voor ons werk.”

De in serie en verregaand geautomatiseerd geproduceerde wissellaadbakken worden hierdoor voorzien van handwerk bij de lokale carrosseriebouwer. Hosman: “Voor ons is het een ideale oplossing, want Carrosseriebouw Yntema verzorgt ook al jaren de opbouw van onze motorwagens met het afzetsysteem, de laadklep en dergelijke.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 543 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.