Den Hollander: nieuw camerasysteem op alle 20 trucks

Bakker Bedrijfswagens Apeldoorn heeft onlangs alle 20 trucks van Transportbedrijf M. den Hollander B.V. uit Beekbergen voorzien van een Orlaco Corner Eye systeem. Het bedrijf rijdt behalve met DAF, ook met trucks van Volvo en Scania.

De Orlaco Corner Eye voegt de twee gezichtsvelden van de spiegels (trottoir) en (front) samen op één tien inch monitor waardoor de chauffeur méér zicht krijgt. Het systeem voldoet dan ook aan de spiegelrichtlijnen R46 voor vrachtwagens van de Verenigde Naties. De monitor verhoogt de verkeersveiligheid en draagt bij aan het terugdringen van ongelukken, schades en stilstand.

Maaik den Hollander heeft ervoor gekozen om het gehele wagenpark uit te voeren met de Corner Eye systemen om zo de veiligheid te verhogen en de ongemakken/kosten van eventuele schades te verlagen. Door het behalen van het ISO 9001:2015 en KTL zijn zij zich extra bewust van de benodigde veiligheid voor zowel de chauffeur als mede weggebruikers. Zij zien dit dan ook als een extra toevoeging naast de huidige spiegels en systemen op de auto, aldus Bakker Bedrijfswagens.

Dankzij het grotere zichtveld van de Corner Eye heeft de chauffeur meer zicht op de omgeving zowel voor als naast het voertuig. Ook bij slechte weersomstandigheden, zoals regen, mist, vorst en zonlichtinval, is het beeld dankzij een speciale zelfreinigende coating beter dan bij gewone spiegels, zegt Bakker. De lichtgevoelige camera biedt volgens Bakker ook ‘s nachts goed zicht en is bovendien EMC-goedgekeurd.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3308 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.