Defensie neemt elektrische truck VDL in gebruik

Onlangs leverde VDL de eerste elektrische truck af aan de 210 Regionale Vervoerscompagnie uit de Harskamp. De elektrische vrachtwagen zal worden ingezet voor binnenlandse transportopdrachten. De afdeling techniek uit Leusden gaat naar de batterijtechniek en het onderhoud kijken. In samenwerking met VDL Groep gaat de Koninklijke Landmacht het komende jaar de operationele haalbaarheid van elektrisch transport in kaart brengen.

“We willen als landmacht een slimme en technologisch hoogwaardige organisatie zijn, die duurzame effecten realiseert in crisistijd en in vredestijd”, aldus luitenant-generaal Martin Wijnen. “E-mobiliteit en duurzame energievoorziening zijn daar belangrijke onderdelen van.”

Kennis en expertise

Daarnaast is één van de ambities van de landmacht om kennis en expertise omtrent instandhouding en ontwikkeling van nieuwe technologieën, niet zelfstandig maar met industriële partners in technologische matches te verkrijgen en te borgen. Sinds een klein jaar geven VDL Groep en de Koninklijke Landmacht vorm aan gezamenlijke innovatie en kennisdeling op het gebied van energiemanagement en batterijtechniek. Uit die contacten is ook de intentieovereenkomst van de E-truck voortgekomen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.