DB Schenker wil honderd elektrische MAN-trucks

Logistiek dienstverlener DB Schenker heeft met MAN Truck & Bus een overeenkomst getekend voor de levering van de nieuwe, volledig elektrische MAN-truck. Met de ondertekening van de overeenkomst is DB Schenker de eerste pilotklant voor deze elektrische trucks. 

DB Schenker wil in 2026 honderd nieuwe elektrische trucks van MAN aan zijn vloot hebben toegevoegd. De eerste trucks worden in de eerste helft van 2024 afgeleverd. “DB Schenker en MAN bewandelen samen de weg naar een elektrische toekomst. De vraag naar onze volledig elektrische truck is nu al enorm. Elektrificatie komt nu echt op stoom, ook omdat steeds meer klanten zichzelf zeer ambitieuze decarbonisatiedoelstellingen opleggen. Dit heeft een directe impact op logistieke ketens”, verklaart Alexander Vlaskamp, ceo van MAN Truck & Bus.

Emissievrij in 2040

Cyrille Bonjean, hoofd landtransport bij DB Schenker Europe: “We willen zo snel mogelijk praktijkervaring opdoen met elektrische trucks. Zo kunnen we de toeleveringsketens in hoog tempo klimaatvriendelijker maken. Daarom was het voor ons belangrijk om als eerste bedrijf MAN’s eTruck in gebruik te kunnen nemen. Dit brengt ons weer een stap dichter bij ons doel om in 2040 netto emissievrij transport over land te kunnen aanbieden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *