DB Schenker bestelt 1500 elektrische trucks bij Volta

Logistiek dienstverlener DB Schenker plaatst een reuzenorder bij start-up Volta trucks. Het gaat om 1500 stuks van deze 16 tons bakwagen. Volgens Volta Trucks is dit de grootste order ooit in Europa voor elektrische trucks. Dat zouden ze best goed kunnen hebben. De trucks gaan gebouwd worden in de voormalige MAN-fabriek in Oostenrijk.

In het voorjaar van 2022 starten beide partners met proefritten die gewoon in de distributieritten van DB Schenker worden ingepland.  Hierbij gaat het voornamelijk om ritten vanuit distributiecentra van DB Schenker naar stadscentra. De trucks worden ingezet op tien locaties van DB Schenker in vijf landen. In eerste instantie gaat het om trucks met een GVW van zestien ton, maar met DB Schenker ontwikkelt Volta ook een twaalf tons variant.

De huidige Volta, die ook op Ecomobiel te zien was, heeft een GVW van zestien ton en was overigens opgebouwd op een DAF LF-chassis. Deze truck heeft een actieradius van 200 kilometer. Beide partijen hebben verder niets bekend gemaakt over laadinfrastructuur of elektriciteitsvoorziening bij DB Schenker. Volta heeft nog geen vertegenwoordiging in Nederland.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3314 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.