DAF test nieuwe CF-serie bij klanten

Samen met enkele klanten is DAF Trucks uitgebreide veldtests gestart van een geheel nieuwe generatie distributietrucks. Deze zullen het DNA delen met de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ voor de lange afstand, die volgens DAF een nieuwe standaard hebben geïntroduceerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiency en chauffeurscomfort.

Getuige de groene containers op de foto is Van Happen een van de nieuwe klanten met wie de nieuwe DAF getest wordt.  De nieuwe generatie DAF distributietrucks waarvan de veldtest nu is gestart, maken gebruik van hetzelfde platform als de nieuwe trucks voor het transport over de lange afstand; het zijn eerste bedrijfsvoertuigen die zijn ontwikkeld met het oog op de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van gewichten en afmetingen. Net als de grotere XF, XG en XG⁺ zullen de nieuwe distributietrucks grenzen verleggen op het gebied van zowel verkeersveiligheid, efficiency en lage emissies als chauffeurscomfort. 

Wellicht op de IAA

“We zijn op weg om ook de toekomst van de regionale en nationale distributie te starten. Direct zicht, zitpositie, ergonomie, afwerking; het wordt allemaal van nieuwe klasse. En dat geldt ook voor de superieure voertuigefficiency en rijeigenschappen,” zegt Ron Borsboom van DAF. De truckfabrikant zal de nieuwe generatie distributietrucks in de tweede helft van dit jaar onthullen. Wellicht steelt hij de show op de komende IAA in september a.s. De nieuwe serie zal dan beschikbaar komen naast het huidige programma CF trucks, aldus DAF. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.