DAF start productie nieuwe generatie

Bij DAF in Eindhoven is vandaag de serieproductie gestart van een nieuwe generatie vrachtwagens. De officiële ‘Job One’-truck – een rode XG+ met 12,9 liter motor – werd door John Jorritsma (burgemeester van Eindhoven) en Harry Wolters (president-directeur van DAF) overhandigd aan André Verbeek, directeur/eigenaar van Verbeek Agra Vision.

Agra Vision, legt zich toe op het nationale en internationale vervoer van pluimvee en broedeieren en een vloot van 30 voertuigen beheert, waarvan 25 DAFs. De bijzondere XG+ gaat rijden bij dochteronderneming Hennentransport Hooijer.

De Nieuwe Generatie DAF vertegenwoordigt volgens de producent een volledig nieuw voertuigplatform dat voorbereid is op toekomstige, alternatieve batterij-elektrische en waterstof aandrijflijnen, die momenteel bij DAF in ontwikkeling zijn. Verder is DAF de eerste truckfabrikant die een compleet nieuwe generatie trucks op de markt introduceert die ontwikkeld is tegen de achtergrond van de nieuwe Europese richtlijnen op het gebied van voertuigafmetingen. Dat leidt ertoe, dat de cabines van XG en XG+ groter zijn dan die van de concurrentie.

De nieuwe trucks die op dit moment al rondrijden in ons land zijn alle voorserie- en prototypemodellen.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.